Αθήνα, 26-01-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Για τη Θεατρική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το  έγγραφο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.  με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του επιστημονικού πεδίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης», όπου αναφέρεται ότι θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα της Μουσικής και των Εικαστικών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συμπεραίνεται ότι  το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής δεν είναι πλέον στις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας  παρά το γεγονός πως έτσι και εξυπηρετούνται  μορφωτικές ανάγκες, αλλά και οι εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών για τη μέχρι τώρα προσφορά του ήταν πολύ θετικές. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτήν την επιλογή
                       Ζητάμε:
  • Την προσθήκη του μαθήματος του Θεάτρου ως διακριτού γνωστικού αντικειμένου.
  • Την αποκλειστική ανάθεση των μαθημάτων Θεατρικής Αγωγής και Θεάτρου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στους εξειδικευμένους για το αντικείμενο του Θεάτρου κλάδους.
  • Τη σύσταση κλάδου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την δημιουργία οργανικών θέσεων.
  • Άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής που εργάζονται ήδη στα σχολεία μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Τέλος εκφράζουμε την άποψη πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να αναλογιστεί  πως σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη που λέγεται Ελλάδα γεννήθηκαν η έννοια της Δημοκρατίας και το Θέατρο.
             Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α. στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12:00  από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας  και στην οποία θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΠΟΘΑ. Καλούμε τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ακόμα και με την παρουσία τους στο χώρο της κινητοποίησης.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.