Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία
Θεάματος Ακροάματος συμπαραστέκεται στον αγώνα της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού
Κινηματογράφου Τηλεόρασης – Ο.Τ. για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
και την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Το λέμε ξεκάθαρα, δεν
πρόκειται να μας λυγίσουν οι απειλές, οι συκοφαντίες και οι εκδικητικές
συμπεριφορές που προέρχονται από μια μερίδα εργοδοτών. Με κοινό μέτωπο
καλλιτεχνών, εργαζομένων και δημιουργών θα απαντήσουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ


Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ – Ο.Τ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Την πρωτοφανή και ανοίκεια στον κινηματογραφικό κόσμο επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης στην οποία έχει επιδοθεί ο Παραγωγός μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.ΠΟ.Ε. και του Δ.Σ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κ. Μωριάτης Κωνσταντίνος σε βάρος του Αντιπροέδρου της Πάνου Παπαδημητρίου, επειδή «ετόλμησε» να κάνει το καθήκον του ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ. και προώθησε αρμοδίως τον φάκελο της ξένης παραγωγής που κάνει εκτέλεση η εταιρεία Pan Entertainment με πλήρες ελληνικό συνεργείο, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν τηρούνται οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Προς ενημέρωση της κινηματογραφικής κοινότητας, τονίζουμε, ότι η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. ακολούθησε ως προς τον κ Μωριάτη Κωνσταντίνο την πάγια πρακτική της: με την από 21.03.2013 επιστολή μας, ζητήσαμε από την εταιρεία Pan Entertainment να μας αποστείλει τον κατάλογο των απασχολουμένων στην παραγωγή της τεχνικών, με παράλληλη υπενθύμιση των νομικών διατάξεων που υποχρεωτικώς πρέπει να τηρούνται. Ο κ Μωριάτης Κωνσταντίνος προτίμησε, αντί απάντησης, να πετάξει το αίτημά μας στον κάλαθο των αχρήστων, ενέργεια που δεν μπορεί να έχει άλλη απάντηση, ει μη μόνον την καταφυγή στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δι’ αυτών να διαπιστωθεί η συμμόρφωση ή όχι της παραγωγής στους νόμους.

Εύλογα αναρωτείται κανείς, τι φοβάται ο κ. Κ. Μωριάτης εάν η παραγωγή του είναι σύννομη;

Τι εξυπηρετούν τα δεκάδες sms και e-mails στο χώρο μας, στα οποία ο κ. Κ. Μωριάτης συγχαίρει (!!) τους παραλήπτες για τη σχέση τους με ένα «καρφί»;

Διακινδυνεύουμε την απάντηση: ο κ. Κ. Μωριάτης επιχειρεί να «πετάξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο», αναγορεύοντας μια θεσμική διαδικασία σε προσωπική βεντέτα, ώστε να απομακρύνει από την εικόνα το κρίσιμο ερώτημα: διενεργεί νομίμως την παραγωγή του ή όχι; Tα υπόλοιπα είναι αστειότητες. Αναγνωρίζουμε και το μήνυμα της προσωπικής επίθεσης στον Πάνο Παπαδημητρίου: Όποιος «κουνιέται» δεν θα ξαναδουλέψει.

Απαντούμε: δουλειά ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.