Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος εκπροσωπώντας του εργαζόμενους του κλάδου, παρευρέθηκε για να συμπαρασταθεί στους απλήρωτους εργαζόμενους (ηθοποιούς, τεχνικούς, συντελεστές κ.α) σε τηλεοπτικές παραγωγές του MEGA, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του καναλιού.
Η διοίκηση του καναλιού αρνήθηκε να τους συναντήσει, αλλά οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι δύο χρόνια, όπως μας έλεγαν, ακόμα και για σειρές που ήταν πρώτες σε τηλεθέαση και απέδωσαν τεράστια οφέλη στο κανάλι, τόσο οικονομικά, όσο και την πολυπόθητη τηλεθέαση, που επιτρέπει στο κανάλι να παίζει ρυθμιστικό λόγο στα πολιτικά πράγματα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:
«Συνάδελφοι ηθοποιοί, σεναριογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι των εταιριών που εκτελούν παραγωγές για το mega και γενικά όλοι εσείς που έχετε δουλέψει για το «τέως MEGάλο κανάλι» αφυπνιστείτε Οι μεγαλομέτοχοι παίζουν με τις τύχες μας, με τον ιδρώτα μας, το ψωμί της οικογένειάς μας. Σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οδηγούν το κανάλι στη χρεοκοπία με σκοπό να μας αφήσουν απλήρωτους μετά από τόσα χρόνια που εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντά τους. Με την αρχή του επόμενου έτους το κανάλι από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, υποχρεωτικά θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία, εφόσον δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση. Για αυτό σας καλούμε όλους, μαζί με όσους υποφέρουν μαζί μας, δηλαδή τις οικογένειες μας, να δώσετε απαραίτητα το παρόν σε μία δυναμική κινητοποίηση έξω από το MEGA – Μεσογείων 117 στις 29 Δεκεμβρίου 12 το πρωί. Αν και πολύ θα θέλαμε να φύγουμε διακοπές (όπως οι μεγαλομέτοχοι κύριοι Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης) αυτό δεν πρόκειται να γίνει μιας και δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα στοιχειώδη. Είναι επιβεβλημένο ολόκληρος o κλάδος να αντιδράσει δυναμικά στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι που μας υποχρεώνουν να υπογράψουμε συμβάσεις στις οποίες αναγράφεται ότι θα πληρωθούμε μετά από 8-10 μήνες από τη μέρα προβολής των επεισοδίων. Aυτό μεταφράζεται σε πληρωμή μετά ένα χρόνο από την προσφορά της εργασίας μας!!! Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρουσία σου, έξω από το κτίριο του Μega, ώστε να πιέσουμε τους μετόχους. Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους στα προγράμματα του Μega, να παρευρεθούν σε υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας. Ας μην ξεχνούν ότι την επόμενη φορά μπορεί να είναι στη θέση μας».