ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συνταυτίζεται με τους αγώνες των εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. και εκφράζει την αλληλεγγύη της για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους:
1.  Την πληρωμή της εργασίας των εργαζομένων όλων των τμημάτων του Φεστιβάλ σε νυχτερινές ώρες, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, όπως ο νόμος ορίζει.
2. Την καταβολή των ήδη δεδουλευμένων για νυχτερινά, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των εργαζομένων.
3. Την οριστική και νόμιμη λύση της χρόνιας εκκρεμότητας των συμβασιούχων που εργάζονται με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι περισσότεροι από αυτούς για περισσότερα από 10 χρόνια.
4. Την άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, διότι για την κατάρτιση του υπάρχοντος δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες (αποδοχή του από τους εργαζόμενους ή υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας).
Μετά τις στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 και κατόπιν απόφασης της Γενικής τους Συνέλευσης οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με στάσεις εργασίας αύριο Τετάρτη 5 Ιουλίου και ώρες 11.00 – 15.00 και 19.00 – 23.00 για όλα τα τμήματα του Φεστιβάλ, με την εξαίρεση των θεάτρων της Επιδαύρου.
Καλούμε τα σωματεία της Ομοσπονδίας μας σε παράσταση συμπαράστασης στους χώρους του Φεστιβάλ την Τετάρτη 5 Ιουλίου  στις 19:00 μ.μ., για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, με στόχο την αποτροπή της επανάληψης άσκησης πιέσεων στους απεργούς.