ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ – ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ

 

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

1μ.μ έως 4 μ.μ

Γραφεία Σ.Ε.Η. Κάνιγγος 33

Η Π.Ο.Θ.Α.  συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Συλλογικής Κουζίνας από τους El Chef του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών,

του ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ  και των Support Art Workers.

Στην “ασώματη” κοινωνία που μας έχει επιβληθεί εμείς παρεμβαίνουμε και μεταμορφώνουμε τα σώματα μας σε πομπούς και δέκτες αλληλεγγύης. Δημιουργούμε μια κοινωνική κουζίνα για ανέργους-ες & εργαζόμενους-ες, ντόπιους και μετανάστες, από τον χώρο του πολιτισμού αλλά και κάθε άλλο κλάδο, και καλούμε όλους όσοι-ες το έχουν ανάγκη να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να ωφεληθούν από αυτήν.

Η τροφή ήταν πάντα για τον άνθρωπο άμεσα συνδεδεμένη με το ένστικτο της επιβίωσης. Η μεταμόρφωση της τροφής σε φαγητό αποτελούσε πάντα μια δημιουργική διαδικασία που συμπεριλαμβάνει το σώμα και το πνεύμα. Μια διαδικασία ενωτική. Όταν το σώμα και το πνεύμα καταλαμβάνονται από αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα, τα χέρια ανοίγουν και κλείνουν. Ανοίγουν για να προσφέρουν, ανοίγουν για να λάβουν και κλείνουν για ν’ αγκαλιάσουν – έστω κι από μακριά. Κλείνουν στην γροθιά του αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Όσο η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα δαιμονοποιούνται ή και διώκονται στο όνομα της υγείας και της δημοσίας τάξης, εμείς θα απαντάμε με συντονισμένη δράση στο όνομα της ελευθερίας και του ίσου καταμερισμού των αγαθών.

Οργανώνουμε κοινωνική κουζίνα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου από τη 1μμ έως 4μμ στην οδό Κάνιγγος 33 (γραφεία Σ.Ε.Η.) και προσφέρουμε φρέσκο, μαγειρεμένο φαγητό.

Για όσους-ες δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν μέχρι εκεί, υπάρχει πρόβλεψη για διανομή στο χώρο τους, κατόπιν επικοινωνίας στο solidarity.sawgreece@gmail.com και στο τηλ.6937309195. Για τα μέλη του Σ.Ε.Η. και του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ., η επικοινωνία μπορεί να γίνει εναλλακτικά στα mail των δύο σωματείων, support@sei.gr και sexwxo@gmail.com αντίστοιχα.

Ανοιχτό χέρι σημαίνει δίνω ό,τι μπορώ

Ανοιχτό χέρι σημαίνει λαμβάνω ό,τι μου λείπει

Ανοικτό χέρι σημαίνει αγκαλιάζω

Ανοιχτά χέρια για την αλληλεγγύη και την αυτό-οργάνωση

Κλειστή γροθιά για τον Αγώνα

Μία πρωτοβουλία της Ομάδας Αλληλεγγύης των Support Art Workers με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού. Τα γεύματα θα μαγειρευτούν από τη συλλογική κουζίνα El Chef.

#SupportArtWorkers

#ΣΕΗ

#sexwxo

#ΠΟΘΑ

#ElChef