Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Σύλλογο Εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά στις 31 Μαρτίου, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η στάση του Υπουργείου απέναντι στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και στον ίδιο τον Σύλλογο αποτελεί προφανέστατη προσπάθεια διάλυσης του. Είναι επίσης προσπάθεια ρεβανσισμού και εκδίκησης για την δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία του σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορονοϊό.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον σύλλογο εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος  Σάββας, τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα, και απαιτούμε:

  • Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του όπου και είναι απαραίτητος
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον συνδικαλισμό και τους αγωνιστές

 

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των εργαζόμενων την Πέμπτη 18 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Σάββα, και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 1.30μμ