Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων η 21η Μαρτίου έρχεται να μας υπενθυμίσει πως αποτελεί υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο κατά των διακρίσεων, των αποκλεισμών και των περιορισμών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει τις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν την απόρριψη και υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα.  Απαιτούμε ίσα δικαιώματα και ίση πρόσβαση σε παιδεία και υγεία για όλους. Απαιτούμε προστασία των κεκτημένων και απορρίπτουμε κάθε κρούσμα ρατσισμού και ξενοφοβίας, που στόχο έχουν να διχάσουν την εργατική τάξη. Για την καταστροφική οικονομική κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα μας φταίνε οι αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές και όχι οι μετανάστες.

Ο φασισμός, ο ρατσισμός και η κάθε μορφής διάκριση δεν έχουν χώρο στην κοινωνία.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων καλούμε όλους τους εργαζόμενους, έλληνες, μετανάστες, πρόσφυγες, να αγωνιστούν ενωμένοι, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, γλώσσα και θρησκεία για να μην πληρώσουν την πανδημία και την κρίση, να μην περάσει το κλίμα καταστολής και η νέα αντεργατική επίθεση.

Ζητάμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και άσυλο για τους πρόσφυγες, χαρτιά για τους μετανάστες, σχολείο και ιθαγένεια για τα παιδιά τους, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις, να μπει τέλος στο αίσχος των camps.

Διεκδικούμε να προγραμματιστεί άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα στρατόπεδα και να δοθεί ΑΜΚΑ σε όλους για πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς.

Συμμετέχουμε στη Διεθνή Μέρα Δράσης στις 20 Μάρτη και στο συλλαλητήριο στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια. 

Για μια κοινωνία χωρίς φράχτες, ρατσισμό και εκμετάλλευση.