ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/5 συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ του Γενικού Διευθυντή κου Αγραπιδά, της κας Στέλλας Γραικιώτη από την πλευρά του Υπουργείου και των Κώστα Κεχαγιόγλου (Πρόεδρο ΠΟΘΑ), Κώστα Σκόνδρα (Πρόεδρο ΕΤΕ), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (Οργανωτική Γραμματέα ΠΟΘΑ),  Άρη Λάσκο (Γενικό Γραμματέα ΣΕΗ),  Βασίλη Παρασκευόπουλο (Πρόεδρο ΠΜΣ) και Μάχη Αρβανίτη (Γενική Γραμματέα ΕΤΕΚΤ-ΟΤ)

Τα αιτήματα της συνάντησης, η οποία έγινε σε συνέχεια της Παράστασης Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο την Πέμπτη 13 Μαΐου, ήταν η κάλυψη των εργαζόμενων στον Πολιτισμό με επιδόματα ειδικού σκοπού για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο, η ένταξη στα επιδόματα όσων έχουν γραφτεί στο Μητρώο μετά τις 10 Ιανουαρίου και η ανάγκη οικονομικής στήριξης του χώρου ως πληττόμενου για τους θερινούς μήνες, με δεδομένο ότι ο Πολιτισμός θα λειτουργήσει με μειωμένη χωρητικότητα και ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Υπουργείο από την πλευρά του, αν και δήλωσε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να βγουν οι απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις για τον μήνα Απρίλιο όσο γίνεται πιο γρήγορα, απέφυγε να δεσμευθεί για το αν αυτό θα γίνει μέσα στον Μάϊο. Επίσης δεν θέλησε να δεσμευθεί για τη χορήγηση επιδομάτων για τον μήνα Μάϊο, παρά το γεγονός ότι ο Πολιτισμός είναι κλειστός με κρατική εντολή, αλλά αρκέστηκε σε μία αόριστη υπόσχεση για θετική εισήγηση.

Όσον αφορά τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο μετά τις 10/1, είπαν ότι θα εξετασθούν οι εγγραφές ώστε να διερευνηθεί η ένταξη στα επιδόματα. Δεσμεύτηκαν να μας απαντήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των ενσήμων για όσους έχουν πάρει επίδομα ειδικού σκοπού, καθώς και οι προϋποθέσεις για το εποχικό επίδομα του 2021, χωρίς όμως να πάρουμε σαφείς απαντήσεις.

Από την μεριά μας θέσαμε επιτακτικά το ζήτημα των ελέγχων στις πρόβες και τις παραγωγές που ήδη είναι σε εξέλιξη, ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων.

Τώρα είναι η στιγμή να συνεχίσουμε ενωμένοι την πίεση για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μία αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, την πολύ δύσκολη περίοδο που έρχεται. Έχουμε αποδείξει δεκατέσσερις μήνες τώρα ότι διαθέτουμε το δυναμισμό και την αγωνιστικότητα να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας.

Γι’ αυτό σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 7 μμ στην Πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ