Άνοιγμα πλατφόρμας για την αποζημίωση ειδικού σκοπού Απριλίου

 

Άνοιξε από  4/6/21 και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 14/6/21 η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 € για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Συγκεκριμένα, από τις 4 έως τις 14 Ιουνίου 2021 θα μπορείτε να υποβάλετε μονομερή δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και στην κατηγορία “Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών”. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς Taxis.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης, είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Είναι εγγεγραμμένοι έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021 στο Μητρώο Καλλιτεχνών (στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων).

β) Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Η αποζημίωση καταβάλλεται εφάπαξ έπειτα από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα του Μητρώου, στην Εργάνη, τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη.

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε τις πιέσεις, ώστε να ενταχθούν στο επίδομα ειδικού σκοπού όσοι γράφτηκαν στο Μητρώο μετά τις 10/1/2021, που είναι το νόμιμο και το σωστό.

Επίσης διεκδικούμε τη συνέχιση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλοκαιρινούς μήνες και την πλήρη επαναφορά της μουσικής.