Αξιότιμη κυρία Γενική Γραμματέα,

Έχουμε επανειλημμένα απευθυνθεί σε εσάς και τα συναρμόδια Υπουργεία για το πολύ σοβαρό ζήτημα της στήριξης των εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα. Η συνολική εικόνα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και οι ad hoc αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για απαγόρευση της μουσικής σε συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς, επιβεβαιώνουν αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι δηλαδή ο Πολιτισμός εξακολουθεί να είναι ένας βαριά πληττόμενος κλάδος. Παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες για ουσιαστικό διάλογο για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης του κλάδου δεν βρήκαμε από εσάς την οφειλόμενη ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να περιμένουμε την εξόφληση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την Μάιο, στις 30 Ιουλίου.

Ο κλάδος μας υπέστη μείωση του κύκλου εργασιών του κατά 88% το 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Καμία οικονομία δεν μπορεί να επανέλθει από τέτοια καταστροφή χωρίς σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο. Αντί για αυτό έχουμε μόνο αόριστες υποσχέσεις που δεν μετασχηματίζονται σε κάτι συγκεκριμένο χωρίς πίεση από τη μεριά μας. Ο κλάδος μας είναι σε απελπιστική κατάσταση, όχι μόνο λόγω της σοβαρότητας της πανδημίας, αλλά και από την δική σας ολιγωρία.

Ταυτόχρονα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για το πώς θα ξεκινήσει η επόμενη σαιζόν, με τι προδιαγραφές και κανόνες για κοινό και εργαζόμενους. Ζητάμε, λοιπόν, συνάντηση ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα φλέγοντα θέματα του κλάδου μας:

– Στήριξη όσων δεν κατάφεραν να εργαστούν στη δύσκολη σαιζόν που διανύουμε, με επέκταση και άμεση εκταμίευση αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τους καλοκαιρινούς μήνες.

– Ένταξη στα μέτρα στήριξης όσων γράφτηκαν στο Μητρώο μετά τις 10/1.

– Μέτρα στήριξης και πρωτόκολλα εργασίας για την χειμερινή σαιζόν.

Η συζήτηση αυτή έχει ήδη καθυστερήσει πολύ. Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.