Παρά το ότι είχαμε εγκαίρως και επιτακτικά θέσει το θέμα του εποχικού επιδόματος και ειδικά τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσαν τις ίδιες προϋποθέσεις με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αυταπόδεικτο ότι κανένας εργαζόμενος στον Πολιτισμό δεν θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον 50 ένσημα το 2020, αφού το lock down επιβλήθηκε στις αρχές Μαρτίου. Ταυτόχρονα και παρά τις διαβεβαιώσεις, το σύστημα δεν αναγνωρίζει ένσημα σε όσους ήταν σε αναστολή ή δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω Μητρώου.

Η Ομοσπονδία μας δεν έχει σταματήσει να πιέζει στα αρμόδια Υπουργεία ώστε να λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Προτρέπουμε σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού ή ήταν σε αναστολή, να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο εποχικό επίδομα. Είναι πολύ σημαντικό η αίτηση να είναι εμπρόθεσμη και η αίτηση να έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε, μέχρι να στηριχθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος του κλάδου μας, που έχει πληγεί τόσο βάναυσα από την πανδημία και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Παράλληλα πιέζουμε να ανακοινωθούν άμεσα οι ημερομηνίες για την κατάθεση των αιτήσεων για τα επιδόματα Ιουνίου, Ιουλίου.

Καθώς και την επίλυση της αδικίας στους συναδέλφους που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο μετά τις 10 Ιανουαρίου.