ΠΡΟΣ:

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών,  κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

  • Υπουργό Εργασίας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη
  • Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού,  κ.  Νικόλαο  Γιατρομανωλάκη

 

Στις φετινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, συμπεριλήφθηκε η επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους στον Πολιτισμό για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο μετά και από αλλεπάλληλες δικές μας οχλήσεις. Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος, ενώ κοντεύουμε να κλείσουμε ένα μηνά από την εξαγγελία, με τα Υπουργεία να παίζουν το παιχνίδι της αποποίησης ευθυνών. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση καταφεύγει στην πρακτική των τοπικών lockdown ώστε να μην αποζημιώσει τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας των πρόχειρων επιλόγων της.

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, τόσο από τις αντικειμενικές συνθήκες ένδειας στην οποία μας  έχουν φέρει οι κυβερνητικές πολιτικές, όσο και από τον εμπαιγμό που βιώνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν θα γίνουμε μπαλάκι στα χέρια της κυβέρνησης, ούτε αποδέκτες κενών ψηφοθηρικών εξαγγελιών. Απαιτούμε άμεση υπογραφή και έκδοση της απόφασης για τις αποζημιώσεις Ιουνίου-Ιουλίου.

Απαιτούμε, επίσης ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης των εργαζομένων στις περιοχές που επιβάλλεται τοπικό lockdown και να δοθεί, επιτέλους, λύση για όσους έχουν εγγραφεί στο Μητρώο μετά τις 10/1/2021.