Είμαστε ο κλάδος που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος  από την πανδημία. Ήδη από τον Ιούνιο του 2020 δείξαμε την μαχητικότητά μας, οργανώνοντας σε αγαστή συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία δεκάδες συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία, κινητοποιώντας χιλιάδες συναδέλφους μας, με αίτημα την στήριξη του κλάδου μας την δύσκολη αυτή περίοδο.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 βρεθήκαμε στο πλευρό του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σε μία κινητοποίηση, στην οποία μάλιστα η κυβέρνηση διέρρευσε στον Τύπο ότι θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά οι διατάξεις του νόμου Χρυσοχοΐδη, που μόλις είχε ψηφιστεί. Η κινητοποίηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενότητας και σύμπνοιας, αποδείχθηκε εξαιρετικά μαζική και δυναμική, ακυρώνοντας τον νόμο Χρυσοχοΐδη στο πεδίο, είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα  την επίσπευση της ένταξη του κλάδου μας στα επιδόματα ειδικού σκοπού

Σχεδόν ενάμισι χρόνο μετά, η κυβέρνηση με μία εκδικητική κίνηση,  μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κάλεσε τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΘΑ, Βασίλη Παρασκευόπουλο σε προανακριτική εξέταση για την κινητοποίηση αυτή (κατόπιν εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως). Αυτονόητα στεκόμαστε δίπλα του και δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής δράσης. Ταυτόχρονα δηλώνουμε προς την Κυβέρνηση πως η προσπάθεια στοχοποίησης των κινητοποιήσεων δεν θα μας επηρεάσει. Δύο χρόνια τώρα έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το σθένος και την ενότητα να υπερασπιστούμε τον κλάδο μας.

Επειδή η κυβέρνηση φαίνεται να έχει κηρύξει πόλεμο στον Πολιτισμό, της στέλνουμε το εξής μήνυμα: όσες κινήσεις εκφοβισμού κι αν κάνει, θα πέσουν στο κενό. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα του κλάδου μας και θα το κάνουμε με τον τρόπο που ξέρουμε καλά. Με ενότητα, συμπόρευση με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και με το αγωνιστικό πνεύμα που μας διακρίνει.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα η διαδικασία της Προανάκρισης και να αποσυρθεί κάθε κατηγορία σε βάρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Προέδρου του, Βασίλη Παρασκευοπούλου. Να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και όλο το αντιδημοκρατικό πλαίσιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                                       ΦΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑΣ