Συναδέλφισσες /φοι

Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:00, θα ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α. πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) έτους 2022, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

 

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται μέσω του ατομικού λογαριασμού των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ (eServices).

 

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: Μουσικού – μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, το επάγγελμα του ταξιθέτη θεάτρου – κινηματογράφου, του χορευτή – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων. Καθώς και μια σειρά άλλων εποχικών ειδικοτήτων διαφόρων κλάδων.

 

Βασική προϋπόθεση είναι  50 – 210 ημερομίσθια  το 2021. Το ποσό του επιδόματος είναι: 557,38€

 

Για αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/ti-deftera-ksekinoun-oi-aitiseis-ghia-to-eidiko-epokhiko-boithima-tis-dypa