Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά από υπερδεκαετή οικονομική κρίση, σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, τα δυόμιση χρόνια Πανδημίας και νομοθετικών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν έχουν περιοριστεί εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας που επιβάλλουν εξωφρενικές τιμές στο βασικό αυτό  αγαθό, τον πληθωρισμό, τους  χαμηλούς  μισθούς.  Με τη βέβαιη φτωχοποίηση  και την περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού  επιπέδου των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι τώρα χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους. Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε βάρος τους και η θεσμική κατοχύρωση, ενίσχυση και η διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κρίνονται επιτακτικά.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων, αντιθέτως θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας.

Στο κλίμα των ημερών, η υπόθεση των υποκλοπών και η επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση, συνιστούν κρίσιμο πλήγμα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία των ανθρώπων στον τόπο μας. Το μέγεθος του προβλήματος υπερβαίνει τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Αφορά το σύνολο της  κοινωνίας, αφορά τον Ελληνικό λαό. Η Δημοκρατία πρέπει να είναι αυτονόητη στη χώρα που τη «γέννησε» και γι’  αυτό πρέπει να την υπερασπιζόμαστε καθημερινά.

Οι κινητοποιήσεις στη Δ.Ε.Θ. μπορούν και πρέπει να στείλουν ένα δυνατό, ενωτικό και μαζικό  μήνυμα αντίστασης των εργαζομένων.

Δίνουμε το παρών και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στη Μαλαματίνα.

Καλούμε στο μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη  το Σάββατο 10 του Σεπτέμβρη  2022, ώρα 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ,

ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ