Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12%, δημιουργούν μία αβίωτη κατάσταση, που έρχεται μετά από την δεκαετή κρίση των Μνημονίων, αλλά και τα καταστροφικά για εμάς λοκντάουν λόγω του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στη χώρα μας φταίει απλώς η διεθνής συγκυρία. Μία ματιά στους διεθνείς δείκτες, όμως, αποδεικνύει ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ χειρότερη από σχεδόν όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφοντας μας ως πρωταθλητές στην αισχροκέρδεια, στα καρτέλ, στους χαμηλούς μισθούς και στον Πληθωρισμό. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό που βιώνουμε έχει η κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα καταπολέμησης της αισχροκέρδειας των καρτέλ, αλλά εξυπηρετεί απολύτως τα συμφέροντά τους με μία σειρά ενεργειών, όπως η χρηματοδότηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας και την άρνηση διενέργειας ελέγχων για αισχροκέρδεια στην αγορά. Ταυτόχρονα αρνείται τόσο την μείωση των έμμεσων φόρων σε ενέργεια και τρόφιμα, όσο και οποιαδήποτε ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ενώ έχει ήδη νομοθετήσει την πλήρη απορρύθμιση του εργασιακού τοπίου με τον Νόμο Χατζηδάκη. Αυτή η πρωτοφανής και ανεξέλεγκτη κατάσταση επηρεάζει την ελληνική οικογένεια σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά για εμάς, τους εργαζόμενους του Πολιτισμού, η επιβάρυνση είναι πολλαπλή, αφού ο Πολιτισμός και η Ψυχαγωγία γίνονται πλέον είδη πολυτελείας. Έτσι συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο ο εργασιακός μας χώρος, που ήδη είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα από τη δεκαετή οικονομική κρίση και τη διετία του κορονοϊού.

Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο αδρανείς. Οργανώνουμε τις συλλογικές αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ με ουσιαστικές αυξήσεις.

Η Απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να γίνει  το καθοριστικό πρώτο βήμα για την προώθηση των διεκδικήσεων σε κάθε χώρο εργασίας, στο θέατρο, τη μουσική, τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ με αυξήσεις 20% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Να ληφθούν τώρα μέτρα για την ακρίβεια, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την ενίσχυση των εργαζομένων και των νοικοκυριών.
  • Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια επέκτασης της υποαπασχόλησης.
  • Υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της εργασίας από κατάχρηση εξουσίας και κακοποιητικές συμπεριφορές
  • Την υπεράσπιση του συγγενικού δικαιώματος.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεων λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων.
  • Γενναία αύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.

Όχι στην ακρίβεια – την καταστολή – τον πόλεμο

Συλλογικές Συμβάσεις ΠΑΝΤΟΥ

Όλες και Όλοι πρέπει να δώσουμε μαζική, δυναμική και ενωτική παρουσία στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις.