Ξανά στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά μεγάλη και πολύ επιτυχημένη κινητοποίηση της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της, με τη συμμετοχή μαθητών από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σπουδαστών Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών και Επαγγελματιών του Κλάδου. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Υπουργείο Πολιτισμού, κατέληξε με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε μαζικότητα και ζωντάνια.

Είμαστε στο δρόμο και επιμένουμε περισσότερο από έναν μήνα μετά την έκδοση του Π.Δ. 85/2022, το οποίο φέρνει τεράστιες ανατροπές στη ζωή μας. Δέκα ημέρες μετά τη Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και η Κυβέρνηση στην ουσία δεν προτείνει καμία λύση στο πρόβλημα, η οποία είναι πρόθυμη να συνομιλεί με τα Κολλέγια, αλλά όχι με τους εργαζόμενους στην Τέχνη και τον  Πολιτισμό.

Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν μέχρι να φέρουν αποτελέσματα για τους καλλιτέχνες, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις  μας.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 οργανώνουμε νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:00, την ώρα που έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  ΤΟΥ Π.Δ.  85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
  • Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
  • Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής  Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.