Καταδικάζουμε τις εχθροπραξίες κατά των Αρμενίων στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στηρίζουμε την απόφαση της διεθνούς κοινότητας για βοήθεια στους πληγέντες.

Ήδη πολλές χώρες, όπως η Ολλανδία και η Κύπρος, έχουν καταδικάσει την στρατιωτική βαρβαρότητα του Αζερμπαϊτζάν και έχουν συζητήσει και εγκρίνει, μέσω των κοινοβουλίων τους, ψηφίσματα για την παροχή περαιτέρω βοήθειας στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην αζέρικη πλευρά, που εδώ και τόσο καιρό  πλήττει βάναυσα την περιοχή.

Εδώ και πάνω από ένα μήνα οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, υπό την έλλειψη φυσικού αερίου στην παγωμένη ορεινή περιοχή, χωρίς προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων και με ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για περιορισμένες ώρες την ημέρα.

Η ασφάλεια και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Αρμενίων της περιοχής καθώς και η προστασία του άμαχου πληθυσμού θίγονται βαθύτατα με αποτέλεσμα τη μαζική τους μετανάστευση.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε κάθε άνθρωπο που γίνεται θύμα εχθροπραξιών στο βωμό οποιουδήποτε γεωπολιτικού και στρατηγικού συμφέροντος. Τα αναφαίρετα δικαιώματα της ασφάλειας και της ειρήνης οφείλουν να προστατευτούν με κάθε τρόπο από όλους και όλες.