ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμπαραστέκεται στον Παλαιστινιακό λαό και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της σε κάθε άμαχο που παλεύει για τη ζωή του.

Εδώ και εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ανηλεούς αιματοχυσίας εις βάρος άμαχου πληθυσμού στη περιοχή της Γάζας, με θύματα χιλιάδες παιδιά, γυναίκες  και γηραιότερους. Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια οργανωμένη στρατιωτική λαίλαπα εναντίον του Παλαιστινιακού πληθυσμού, σκοτώνοντας αδιακρίτως οποιονδήποτε.

Η περιοχή της Γάζας, βρίσκεται εδώ και τόσο καιρό αποκομμένη από παροχή νερού, ρεύματος, φαρμάκων, τροφίμων και βενζίνης. Ο αποκλεισμός των δημοσιογράφων, η διακοπή των επικοινωνιών και του  internet δείχνουν άλλη μία σκοτεινή πλευρά των επιχειρήσεων για το τι μπορεί να συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα

Η κυβέρνηση της χώρα μας απείχε από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την εκεχειρία στη Γάζα. Ανήμπορη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, έρμαιο των αποφάσεων των «μεγάλων», μένει σιωπηλή και δεν καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός παρά αρκείται σε γενικόλογες ευχές για παύση του πυρός και ανθρωπιστική βοήθεια, όταν ταυτόχρονα παρέχει έδαφος και μέσα στους συμμάχους του Ισραήλ.

Οι κυβερνήσεις του Ισραήλ εδώ και χρόνια, καταπατούν κάθε δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού, απορροφώντας τα εδάφη του και κακοποιώντας τους ανθρώπους του.

Από την άλλη πλευρά, οι διεθνείς διαμαρτυρίες είναι ογκωδέστατες. Εκατομμύρια ανθρώπων, πιστών στο δικαίωμα της ελευθερίας κάθε ανθρώπου και κάθε λαού, διαδηλώνει καθημερινά σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, απαιτώντας την κατάπαυση του πυρός, την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανήμπορους και την οριστική επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος. Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά με συντριπτική πλειοψηφία «ανθρωπιστική εκεχειρία».

Στο πλευρό όλων αυτών στεκόμαστε και εμείς. Καλούμε όλους να δουλέψουν στην άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν τώρα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Γάζα.
  • Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας. Να επιστρέψουν οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού και κάθε άλλη Ελληνική στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται έξω από τα σύνορα της χώρας, πλην των ειρηνευτικών αποστολών.
  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να υλοποιήσει άμεσα η Ελληνική Κυβέρνηση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2017.

 

Καταδικάζουμε χωρίς περιφράσεις την αιματοχυσία αμάχων παλαιστινίων.

Ζητάμε να σταματήσει ο πόλεμος, την άμεση κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.

 

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το ψήφισμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων – General Union of Palestinian Workers, της Συμμαχίας Συνδικάτων Παλαιστίνης – Labor Union Coalition of Palestine και της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων – Palestine Federation of Trade Unions :

 

«Αδέρφια μας, Εργάτες του κόσμου

Από την αιματοβαμμένη Παλαιστίνη, η εργατική τάξη και τα συνδικάτα των Παλαιστινίων στέλνουμε περήφανο χαιρετισμό και την τεράστια ευγνωμοσύνη μας στα εκατομμύρια που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους των πόλεων σε όλες τις ηπείρους φωνάζοντας ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Ενάντια στις Κυβερνήσεις τους, τους οργανισμούς του Ιμπεριαλισμού, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, οι λαοί του κόσμου στέκονται στο πλευρό του λαού μας, στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, που αυτές τις μέρες γράφει με το αίμα των Παλαιστινίων στις σελίδες της το μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα.

Οι στιγμές είναι δραματικές. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που περνά ένα ακόμη παιδί της Παλαιστίνης δολοφονείται από το Ισραήλ.

Τα δάκρυα μας έχουν στερέψει, όπως έχει στερέψει το νερό, το φαγητό, η βενζίνη, το ηλεκτρικό στην μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, στην Γάζα των 2 εκατομμυρίων ψυχών, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται για την μαζική σφαγή τους.

Αυτό που μας μένει είναι η ελπίδα! Η ελπίδα ότι ο λαός μας δεν είναι μόνος του απέναντι στην βάρβαρη ισραηλινή κατοχή και αδικία! Μας μένει η ελπίδα ότι οι λαοί, τα αγωνιστικά συνδικάτα του κόσμου, η παγκόσμια εργατική τάξη για μια ακόμη φορά θα σηκώσει το ανάστημα της και θα υπερασπιστεί τα αδέρφια της.

Σε κάθε χώρα του κόσμου τα συνδικάτα να διαδώσουν το μήνυμα μας!

Απέναντι στις Κυβερνήσεις που τσακίζουν τα δικαιώματα των ίδιων των λαών τους και στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ να απαιτήσουν:

Σταματήστε κάθε στήριξη, κάθε συνεργασία με το Κράτος Δολοφόνο του Ισραήλ!

Τα συνδικάτα κάθε χώρας να αναπτύξουν δράσεις ενάντια στην δολοφονική μηχανή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που στηρίζει την μαζική δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού

Τα συνδικάτα κάθε χώρας να βάλουν εμπόδια στον εξοπλισμό του χεριού που μας δολοφονεί. Να εμποδιστεί ο στρατιωτικός, οικονομικός εξοπλισμός του Ισραήλ

Να εκφραστεί μαζική καταδίκη απέναντι σε Κυβερνήσεις και πολυεθνικές που διώκουν την αλληλεγγύη με τον λαό της Παλαιστίνης

Να δυναμώσουν οι κοινές δράσεις των αγωνιστικών συνδικάτων του Κόσμου στον αγώνα για ΕΙΡΗΝΗ-Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Σας υποσχόμαστε: Ο λαός μας δεν θα λυγίσει!

Όσο και αν μας πονέσουν, όσο και αν μας ματώσουν, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί γιατί έχουμε το δίκιο και στο τέλος θα νικήσουν οι Λαοί!

Τούτη την γη την λέγαν Παλαιστίνη

Παλαιστίνη την λένε Ακόμα!»