Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καταγγέλλει ως μεθοδευμένη, από εφοπλιστικά- κυβερνητικά κέντρα, την απαράδεκτη δίωξη του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογεώργου, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, για πράξεις που συνέβησαν στις 10/6/2021, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής – πανελλαδικής απεργίας κατά του αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού νόμου 4808/2021.

Συγκεκριμένα, το πρόσχημα των καταγγελιών αφορούσε την παρακώλυση της εκτέλεσης όλων των δρομολογίων των πλοίων, που είτε ματαιώθηκαν είτε καθυστέρησαν και αυτό οδήγησε στη διατάραξη σε πολύ μεγάλη έκταση και χρονικό διάστημα της κανονικής λειτουργίας των πλοίων ως κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων. Στην πραγματικότητα οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες με επίσημη ανακοίνωση είχαν από μόνες τους ανακοινώσει την ματαίωση των δρομολογίων.

Τονίζουμε πως η απεργία αυτή, απέναντι στον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη, που καταστρατηγεί τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ήταν καθόλα νόμιμη και κηρυγμένη από τη ΓΣΕΕ,  την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και εκατοντάδες άλλα εργατικά Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όλης της χώρας, ενώ ο ίδιος ο χώρος της Ναυτιλίας έδωσε βροντερό παρόν, καθώς και τα 13 ναυτεργατικά Σωματεία, μαζί με τα σωματεία των λιμενεργατών συμμετείχαν ενεργά.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα ως ψευδή και σκόπιμη τη δίωξη.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πολιτική – εφοπλιστική και δικαστική στοχοποίηση ενός Σωματείου και του Προέδρου του, που νομίμως και δικαιωματικώς συμμετείχαν σε γενική  πανεργατική απεργία.

Η δίωξη αυτή φανερώνει για άλλη μια φορά, τις προθέσεις των εργοδοτών με σκοπό να πλήξουν τις συλλογικές δράσεις και τους αγώνες. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της, καταδικάζουμε τις προσπάθειες χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος από πολιτικά και εργοδοτικά κέντρα και ζητάμε την ακέραιη και αντικειμενική κρίση των δικαστικών αρχών, μακριά από μεθοδεύσεις και παρωπίδες.

Εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες σε κάθε απεργία και σε κάθε συλλογικό αγώνα, θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για βελτίωση αμοιβών, συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας και της ζωής.