24ωρη Απεργία 28 Φεβρουαρίου 2024

 

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία 28 Φεβρουαρίου 2024, που έχουν εξαγγείλει τα Εργατικά Κέντρα της χώρας, η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Συνδικάτα.

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που προκάλεσε ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και άφησε μια διαρκή, ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες.

Ένα χρόνο μετά προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Το έγκλημα όμως δεν θα ξεχαστεί! Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν και θα μας βρίσκουν απέναντί τους σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης. Η άρνηση κλήσης από την εξεταστική επιτροπή που διεξάγεται στη Βουλή, βασικών μαρτύρων  όπως ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γεννηδούνιας αποτελεί τεράστια πρόκληση. Το αίτημα για την πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών για την κοινωνική ασφάλεια και την ασφάλεια στις μεταφορές γίνεται επιτακτικό όσο ποτέ.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι υποφέρουμε από ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που επηρεάζει τα είδη πρώτης ανάγκης και διαλύει τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας. Και σε αυτή την περίπτωση η πλήρης θεσμική ανεπάρκεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η έλλειψη ελέγχων έχουν δημιουργήσει το φαινόμενο που όλοι γνωρίζουμε ως ολιγοπώλιο ή καρτέλ.

Τώρα είναι η ώρα για τη διεκδίκηση, μαζί με το αίτημα για την ασφάλεια στις μεταφορές, και για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων.

Τώρα είναι η ώρα και  ανάγκη για όλους να βγούμε μπροστά, να οργανώσουμε τον διεκδικητικό αγώνα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς. Είναι κοινή απαίτηση όλων μας να συσπειρωθούμε και τα Σωματεία μαζί με την Ομοσπονδία να συνδράμουν σε αυτό το έργο σε ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης και αγώνα όπου θα επικαιροποιηθούν οι όροι αμοιβής και  το θεσμικό πλαίσιο εργασίας των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε σε κοινό βηματισμό και με κοινή δράση, ώστε να δώσουμε αξία στην αγοραστική μας δύναμη και να αναβαθμίσουμε τις αποδοχές μας.

 

ΖΗΤΑΜΕ:

  •  Την πλήρη απόδοση ευθηνών για το έγκλημα των Τεμπών.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αύξηση στους μισθούς.
  •  Άμεση προστασία των εισοδημάτων και των νοικοκυριών με αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με παράλληλη πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.
  •  Να μπει ένα τέλος στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επαναφορά των Δώρων στους Δημόσιους Οργανισμούς, καθορισμός του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

 

Πανεργατική Απεργία 28 Φεβρουαρίου 2024

Η συγκέντρωση προγραμματίζεται (για την Αθήνα σημείο συνάντησης στην έξοδο του μετρό στην πλατεία Κοραή, Προπύλαια) στις 11.00 π.μ.