ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 το δικαστήριο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων δικαίωσε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και έδωσε παράταση της προσωρινής απόφασης ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται έως τις 28 Ιουνίου. Όμως την ίδια ώρα η κυβέρνηση αθετώντας τις ίδιες της τις υποσχέσεις, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και πετάει στο δρόμο τους εργαζομένους για να προχωρήσει σε εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Απαιτούμε να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων αλλά και να ανοίξει διάλογος με τα σωματεία για την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ από εδώ και στο εξής. Η τροπολογία και το λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ θα σηματοδοτήσουν την περεταίρω επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων αλλά και τον μαρασμό μεγάλων περιοχών πέντε νομών. Η Ελληνική κοινωνία στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και αποδοκιμάζει τα λουκέτα στις μεγάλες Εθνικές Επιχειρήσεις που αποφασίζει η κυβέρνηση.

Συμμετέχουμε στην Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.. του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ για την στήριξη του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καλούμε όλα τα Συνδικάτα και τους εργαζομένους να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.