Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε  το  θάνατο του μεγάλου ηθοποιού, σκηνοθέτη και ανθρώπου της Τέχνης και του Πολιτισμού Γιάννη Μόρτζου.

Συνεργάστηκε με τους περισσότερους Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους και μεταφραστές. Δίδασκε θέατρο σε δραματικές σχολές επί τριάντα πέντε χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είχε ιδρύσει το Θέατρο «Τέσσερις Εποχές» μέσω του οποίου έδωσε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο Γιάννης Μόρτζος υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση το συνδικαλιστικό κίνημα για πάνω από 50 χρόνια στηρίζοντας τα αιτήματα του χώρου και συνέβαλε καθοριστικά σε κομβικά ζητήματα, όπως πρόσφατα, με την συμμετοχή του στην ομάδα της ΠΟΘΑ για την ίδρυση ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών και την απόσυρση του ΠΔ 85/22 που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών.

 

Ο Γιάννης Μόρτζος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος στην μεταπολίτευση. Εξελέγη στις 2 Φεβρουαρίου 1976 στο 5ο Συνέδριο της Π.Ο.Θ.Α, το οποίο ήταν και το πρώτο μετά την πτώση της δικτατορίας. Υπήρξε ενεργότατο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια (1986-1994).

Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

 

 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.