Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 καλούμε όλους και όλες στην διεθνή κινητοποίηση για τον τερματισμό του Πολέμου στη Μέση Ανατολή

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Εκεί όπου χιλιάδες άμαχοι άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι έχουν βρει τραγικό θάνατο από τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιθέσεις του Ισραήλ.

Η φρίκη του πολέμου δείχνει να εξαπλώνεται ραγδαία της τελευταίες μέρες, αφού έχουν αρχίσει να εμπλέκονται και άλλες χώρες τις περιοχής.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, τώρα σε αυτή την κινητοποίηση, να δώσουμε βροντερό παρόν σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και γειτονικών λαών και του άδικου και βάρβαρου πολέμου που εξελίσσεται εις βάρος τους.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με δεκάδες όμοιες κινητοποιήσεις ανά τον κόσμο καλούμε όλους και όλες, εργαζόμενους, πολίτες και τη νεολαία της χώρας να στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια και οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες μαζί και με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τερματισμό του πολέμου.

Στο συλλαλητήριο που καλούν η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας μαζί με συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς και συλλογικότητες, ζητάμε:

  • Άμεση κατάπαυση του πυρός – τερματισμό του Πολέμου
  • Ασφαλείς διόδους για την ανθρωπιστική βοήθεια
  • Απόρριψη των εκτοπισμών
  • Συγκρότηση του κράτους της Παλαιστίνης
  • Απεμπλοκή της χώρας μας, καμία διευκόλυνση από  τη βάση της Σούδας

Αυτά τα αιτήματα πρέπει να ακουστούν δυνατά. Καλούμε όλους και όλες το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 στην πλατεία Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) με πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία να διαδηλώσουμε μαζικά για τον τερματισμό αυτού του πολέμου και για την ασφάλεια των πανανθρώπινων δικαιωμάτων της Ελευθερίας, της Υγείας και της Ζωής.