ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΗ για την παράσταση “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ”

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταγγέλλει την απόφαση του θεατρικού επιχειρηματία Φάνη Κιρκινέζου, να ματαιώσει τις προγραμματισμένες παραστάσεις του θεατρικού έργου «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ».
H απόφαση αυτή προσβάλλει βάναυσα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ηθοποιών αλλά και των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης. Μάλιστα, δεν συνιστά μεμονωμένο περιστατικό, αφού κατά του συγκεκριμένου θεατρικού επιχειρηματία έχουν υποβληθεί και παλαιότερα καταγγελίες από ηθοποιούς για την μη καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Σε τέτοιες ενέργειες, που επιτρέπουν στον εκάστοτε εργοδότη να εκφεύγει των νομίμων υποχρεώσεών του,  καταστρατηγώντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των ηθοποιών, δεν χωράει καμία ανοχή.  Πρέπει να καταβληθούν άμεσα στους ηθοποιούς της παράστασης οι οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους μέχρι και την αρχικώς συμφωνηθείσα ημερομηνία λήξης των παραστάσεων.
Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δηλώνει την απερίφραστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τους ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές της παράστασης, στη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους.
για το ΣΕΗ
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Παλαιοχωρίτης                                      Νίκος Χατζόπουλος