Σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε να δεσμευτεί ως προς την στήριξη των εργαζομένων στον Πολιτισμό για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο, δίνοντας μία αόριστη υπόσχεση ότι θα γίνει το καλύτερο «όπως πάντα». Εμείς, όμως, γνωρίζουμε καλά ότι όσα έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση, έγιναν με τους δικούς μας αγώνες και την δική μας επιμονή. Έχει ήδη περάσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ο Πολιτισμός δεν θα ανοίξει πριν το τέλος του μήνα κι ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τα μέτρα στήριξης Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου.

Στις 5 Απριλίου στείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό με αίτημα την άμεση επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την επιβίωση του Πολιτισμού στη θερινή περίοδο. Η σιωπή ήταν εκκωφαντική. Αντίθετα όσα ανακοινώθηκαν μας δείχνουν ότι και το καλοκαίρι ο Πολιτισμός θα είναι για άλλη μια σαιζόν βαριά πληττόμενος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να στηριχθούν και όχι να ριχτούν απροστάτευτοι στην αρένα της «ελεύθερης αγοράς», με συρρικνωμένο κύκλο εργασιών και την ανεργία να καλπάζει.

Η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά μας δείχνει την αδιαφορία της. Επιλέγουμε, λοιπόν, τον δρόμο που ήδη γνωρίζουμε καλά και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 13 Μαΐου στη 1:00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εργασίας.