Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/5/2021, παράσταση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και των καλλιτεχνικών Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας.

Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Κώστα Κεχαγιόγλου (Πρόεδρος Π.Ο.Θ.Α.), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (Οργανωτική Γραμματέας Π.Ο.Θ.Α.), Σπύρο Μπιμπίλα (Πρόεδρος Σ.Ε.Η.), Άρη Λάσκο (Γενικός Γραμματέας Σ.Ε.Η.) & Κώστα Σκόνδρα (Πρόεδρος Ε.Τ.Ε. – Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Θ.Α.) συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Κώστα Αγραπιδά.

Η αντιπροσωπεία έθεσε τα επιτακτικά ζητήματα:

– της καταβολής αποζημιώσεων και τον μήνα Μάιο (καθώς ο Πολιτισμός ανοίγει επίσημα μόλις στις 28/5),

– της παράτασης στήριξης των εργαζομένων και μετά το άνοιγμα, δεδομένων των περιορισμών στην πληρότητα, που σίγουρα θα επηρεάσουν τον αριθμό των απασχολούμενων στις Τέχνες και

– της επίλυσης της αδικίας για όσους έκαναν την εγγραφή τους στο Μητρώο μετά τις 10/1/2021 και ακόμα βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε στήριξης.

Ο κ. Αγραπιδάς, αφού ενημέρωσε πως άμεσα (πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα) θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τις αποζημιώσεις του Απριλίου, ενώ άμεσα θα γίνει και η καταβολή τους (για Μάρτιο – Απρίλιο), δεσμεύθηκε να συντονίσει νέα επίσημη συνάντηση παρουσία και της Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας κ. Άννας Στρατινάκη, την ερχόμενη Τετάρτη 19/5/2021, οπότε θα συζητηθούν εκτενώς όλα τα παραπάνω.