Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει τα αιτήματα και την δράση της Συνέλευσης 8 Μάρτη.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Συνέλευσης 8 Μάρτη με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, στο Υπ. Εργασίας, σήμερα 15 Ιούνη, στις 6:00μμ.

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           15 Ιούνη, 6:00μμ, στο Υπ. Εργασίας:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αποκάλυψης-διεκδίκησης,
για την έμφυλη διάσταση του αντεργατικού ν/σ Χατζηδάκη

 

Η κυβέρνηση προβάλλει την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας και τη θεσμοθέτηση της άδειας πατρότητας, μέσω της ενσωμάτωσης της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 «για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές», επιχειρώντας να πείσει τον κόσμο της δουλειάς ότι δείχνει ευαισθησία για τα έμφυλα προβλήματα, τη σεξουαλική βία και την ανισότητα στους χώρους δουλειάς.

 

Ψέματα κι υποκρισία.

Η πραγματικότητα εμπεριέχει «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», «διευθέτηση της σεξουαλικής κακοποίησης» και «συνεννόηση» με τους εργοδότες για τα πάντα, ακόμα και για τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας!

Επιπλέον, οι γυναίκες, που με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γίνονται ακόμα πιο «λάστιχο», με απλήρωτη δουλειά, τηλεργασία και εξουθενωτικά ωράρια σε σπίτι και δουλειά, χρησιμοποιούνται παραπλανητικά από την κυβέρνηση με υπουργό Εργασίας τον…σούπερμαν των ιδιωτικοποιήσεων, για να «εξωραΐσουν» το αντεργατικό τερατούργημα!

Δεν το ανεχόμαστε και αποκαλύπτουμε την ωμή πραγματικότητα που λέει ότι «Ισότητα δεν γίνεται με 10 ώρες εργασίας, ούτε με απλήρωτες υπερωρίες». 

Ως εδώ!

Η καλύτερη λύση για τις εργαζόμενες γυναίκες και ολόκληρη την εργατική τάξη είναι η απόσυρση του νομοσχέδιο Χατζηδάκη, αλλά και η αποσύνδεση της κύρωσης της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας από το εκτρωματικό, αντεργατικό νομοσχέδιο!

Καλούμε φεμινιστικές συλλογικότητες, εργατικά σχήματα, σωματεία, ομοσπονδίες και συνδικάτα να ενώσουμε τις φωνές μας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, στο Υπ. Εργασίας, στις 15 Ιούνη, στις 6:00μμ.

Mail: sineleusi8m@gmail.com, Fb: Συνέλευση 8 Μάρτη