Η Π.Ο.Θ.Α. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας, της ενίσχυσης του εισοδήματος, των συνεπειών της ανεξέλεγκτης ακρίβειας. Οργανώνουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απειλούνται. Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε σε συνθήκες ανεξέλεγκτης ακρίβειας στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, τα καύσιμα, τα είδη καθημερινής κατανάλωσης και η κυβέρνηση να είναι απλός παρατηρητής. Δεν μπορεί να γίνετε αποδεκτό να συνεχίζουμε και να συνηθίζουμε να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς από την πανδημία και να μην στηρίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας, να μην παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις συγκοινωνίες.

Στηρίζουμε τους αγώνες σε κάθε χώρο ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν σε απολύσεις, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στον περιορισμό των δικαιωμάτων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην πανυγειονομική απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ στις 23 Φλεβάρη.

Συμμετέχουμε στο τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια και Λιπάσματα Καβάλας, της ΛΑΡΚΟ, της COSCO και αλλού. Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12μμ στο Σύνταγμα. Εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους.

Διεκδικούμε:

  • Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τις συγκοινωνίες, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Παντού με γενεές αυξήσεις στους μισθούς
  • Να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις στα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα Καβάλας, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, χωρίς καμιά βλαπτική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, να σταματήσουν τώρα οι διώξεις, να μην προχωρήσει η εργολαβοποίηση του Πρίνου και των Λιπασμάτων.
  • Άμεση μείωση της τιμής του ρεύματος και της ενέργειας, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  • Κανένας περιορισμός στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.