Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για κατάργηση του ΠΔ 85/2022, απευθυνθήκαμε στα κόμματα της ευρύτερης αντιπολίτευσης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις από τις συλλογικές εκπροσωπήσεις των εργαζομένων και των σπουδαστών με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριο Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 28/12 και με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, κύριο Δημήτρη Κουτσούμπα, σήμερα 30 Δεκεμβρίου.

Αναπτύξαμε τόσο τα αιτήματα όσο και τα επιχειρήματά μας σε σχέση με το επίμαχο ζήτημα. Επισημάναμε τις δυσμενείς αλλαγές που θα φέρει η νομοθετική αυτή ρύθμιση τόσο σε ουσιαστικό, όσο και σε συμβολικό επίπεδο, ενώ αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας για το πώς υποβαθμίζει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, ακυρώνει τα πτυχία μας και μας υποβιβάζει επαγγελματικά και εργασιακά.

Ζητήσαμε να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας, στο καθεστώς ΤΕ (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε) για όλους. Απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση δημόσιας τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης και λύση στο εκκρεμές πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων.

Το κλίμα και οι δεσμεύσεις που λάβαμε σε σχέση με τα αιτήματά μας ήταν εξαιρετικά θετικές. Τόσο οι ηγεσίες των κομμάτων όσο και η κοινωνική αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζουμε συναντήσεις με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και το Μέρα25.

Ταυτόχρονα οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου η οποία και θα καταλήξει στο υπουργείο Παιδείας.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά.