ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι χθεσινές  (10-1-2023) προγραμματισμένες κινητοποιήσεις  της  ομοσπονδίας μας, των καλλιτεχνικών σωματείων  μελών μας, των σπουδαστών των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών και των μαθητών και καθηγητών των μουσικών σχολείων  στο Υπουργείο Παιδείας,  στη  Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις με κύριο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 υπήρξαν μεγαλειώδεις  και απόλυτα πετυχημένες παρά  τις άσχημες  καιρικές συνθήκες. Η συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας υπήρξε μαζική και δυναμική με παλμό. Στο σημείο συγκέντρωσης  έφθασαν συνάδελφοι με κάθε μέσο δίνοντας το παρόν και ενισχύοντας το καλλιτεχνικό κίνημα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απαξίωση της κυβέρνησης στα αιτήματα μας και το αίτημά μας για συνάντηση με την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως ή με τον Υφυπουργό κ. Άγγελο Συρίγο δεν ευοδώθηκε, παρόλο που η κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ήταν προγραμματισμένη και ενημερωμένο το Υπουργείο από τις 30 Δεκέμβριου, ενώ παρά την επιμονή μας δεν καθορίστηκε   κάποια συνάντηση μας για τις επόμενες ημέρες. Είναι προφανές πως η Κυβέρνηση και οι επικεφαλής των υπουργείων κρύβονται και δεν επιθυμούν να δεσμευτούν ενώπιον μας.

Επιδίδονται μόνο σε επικοινωνιακές τακτικές παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης για τα αιτήματά μας και εν μέσω υποσχέσεων  δεν λύνουν τίποτα. Συναντιούνται  για τα θέματά μας χωρίς  να λαμβάνουν υπόψιν τις προτάσεις μας, μεταθέτουν τα πάντα σε μελλοντικό χρόνο  χωρίς ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα, δεν δεσμεύονται για τίποτα, ενώ, την ίδια στιγμή που λένε πως το Π.Δ δεν αλλάζει τίποτα, ανακοινώνουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ρυθμίσουν μισθολογικά ζητήματα.

Είναι φανερό ότι οι διεκδικήσεις και οι κινητοποιήσεις μας ενοχλούν την Κυβέρνηση η οποία επιθυμεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς και αποφεύγει το διάλογο μαζί μας.

Είναι δεδομένο ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά. Τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστούν οι επερχόμενες κινητοποιήσεις μας.

Δεν υποχωρούμε. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΖΗΤΟΥΜΕ

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  ΤΟΥ Π.Δ.  85/2022- για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό

Να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής  Εκπαίδευσης με ταυτόχρονη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων  και ενίσχυση  της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Επίσης, ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 12/1/2023, μετά την διάσκεψη όλων των καλλιτεχνικών σωματείων, θα ανακοινώσουμε νέες δράσεις και κινητοποιήσεις.