Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε τις επόμενες μαζικές κινητοποιήσεις  μας:

Σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023  διοργανώνουμε μεγάλη οχηματοπορεία, με έναρξη από το Άλσος Στρατού (parking παλιού θεάτρου Badminton) και κατάληξη στην κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά, Πειραιώς 52 Τ.Κ. 185 47 Νέο Φάληρο-Πειραιάς). Η ώρα συνάντησης είναι στις 18:00.

ΑύριοΤετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, έχουμε κηρύξει 24ωρη Πανκαλλιτεχνική Απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00  στην Αθήνα και  στο άγαλμα Ελευθερίου  Βενιζέλου  στη Θεσσαλονίκη.

Πενήντα και πλέον μέρες που έχει υπογραφεί το ντροπιαστικό για τον κλάδο μας Π.Δ. 85/2022, συνεχίζουμε ακάθεκτοι και ακόμα πιο συσπειρωμένοι. Οι συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, οι καταλήψεις από τους σπουδαστές και η σύσσωμη υποστήριξη των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού, δείχνει την κοινή πορεία ενάντια στην κολλεγιοποίηση των καλλιτεχνικών σπουδών.

Οι κυβερνητικοί εμπαιγμοί και οι κενές τροπολογίες δεν συνιστούν σοβαρή αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων του κλάδου μας. Δεν σταματάμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας:

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

– Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

– Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγράμματα στο Σπουδαστικό Σώμα.

 – Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

 Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους την αδιάλλακτη στάση και να εισακούσει τα αιτήματά μας.