ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 18:00 στο Σύνταγμα, συμμετέχουμε στο κάλεσμα των σπουδαστών, των συντονιστικών των καταλήψεων και των σωματείων στην προγραμματισμένη κινητοποίηση η οποία δεν μπορεί παρά να μετατραπεί σε παλλαϊκή διαμαρτυρία για τις αδικοχαμένες ζωές των συνανθρώπων μας.

Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε για την απαξίωση του δημόσιου αγαθού των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων που κατήγγειλαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις εγκληματικές πολιτικές.

Τα σωματεία των εργαζομένων είχαν καταγγείλει επανειλημμένα τις τεράστιες ελλείψεις και τα απαρχαιωμένα συστήματα ελέγχου τα οποία θα οδηγούσαν σε δυστύχημα. Δεν τα άκουσε κανείς. Δεν θα ανεχτούμε τη συγκάλυψη και την απόδοση ευθυνών μόνο στο ατομικό λάθος. Είναι η συνδυασμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική που υποβαθμίζει τα δημόσια αγαθά όπως αυτό της συγκοινωνίας, των εργασιακών σχέσεων, και της υγείας και ασφάλειας των πολιτών και των εργαζόμενων.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός χθες Τετάρτη 1/3 επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης του Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, ένα κέντρο που σύμφωνα με τους εργαζομένους είναι μόνο στα χαρτιά.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους συνανθρώπους μας που αγνοούνται και τη συμπαράστασή μας στους συγγενείς τους που τους αναζητούν και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

ΠΕΜΠΤΗ 02/03 στις 18.00

· ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ)

· ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΜΑΡΑ

· ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

#ΜΑΖΙ_ΔΥΝΑΤΟΙ

#Ναακουτετασωματεια

#Σεσαςπουμαςακουτε

#sesaspoumasakoute