Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 5 Μάρτιου στις 11 το πρωί τα Σωματεία εργαζομένων στην Hellenic Train πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη κινητοποίηση που καλούν οι σιδηροδρομικοί.

Τα σωματεία των σιδηροδρομικών έχουν εκδώσει μια σειρά από ανακοινώσεις, δελτία τύπου, έχουν στείλει μια σειρά από εξώδικα κι έχουν προκηρύξει απεργίες καταγγέλλοντας τις σοβαρότατες ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας. Έχουν  καταγγείλει επανειλημμένως Διοικήσεις και εποπτεύοντα Υπουργεία για  τα τεράστια προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτιού και των συρμών. Οι Διοικήσεις της Hellenic Train, του ΟΣΕ,  αλλά και η κυβέρνηση υποβάθμιζαν συστηματικά και χλεύαζαν τις καταγγελίες τους. Ταυτόχρονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ουδέποτε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ανέδειξαν τις σοβαρότατες καταγγελίες των εργαζόμενων. Όλα έδειχναν ότι οδεύαμε στον όλεθρο και την καταστροφή.

Σας επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου των σωματείων εργαζομένων στην Hellenic Train  τα οποία έχοντας πλέον εξαντλήσει την υπομονή  τους απέναντι στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων, προκηρύσσουν 48ωρη απεργία και καλούν όλους μας να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 5 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.