ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,

Πανεπιστημίου 37 στην Αθήνα.

 

Το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 είναι εδώ και επιμένει με κάθε τρόπο με τις συνέπειες που έχει φέρει στους εργαζόμενους της τέχνης και του πολιτισμού, στις αμοιβές των καλλιτεχνών των ΔΗΠΕΘΕ και των ΟΤΑ, καθώς και στην αναστολή λειτουργίας της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Την Δευτέρα 30 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού για το ζήτημα των επιπτώσεων της ΚΥΑ Φεβρουαρίου 2023, με την οποία αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας της Δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Από τον Σεπτέμβρη το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το Σωματείο των Σπουδαστών της εκεί Δραματικής Σχολής και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με διαδοχικές κινήσεις, έχουν ενημερώσει την Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας μάταια συνάντηση μαζί της. Σε επίπεδο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου έχουν κατατεθεί δύο επερωτήσεις, που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί.  Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη και ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Δήμας επέλεξαν και χθες 30/10/2023 να είναι ΑΠΟΝΤΕΣ, επικαλούμενοι άλλη εκδήλωση. Ούτε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δουνδουλάκη δέχθηκε τους εκπροσώπους, καθώς και εκείνη απουσίαζε.

Δεν σταματάμε.

 Συμμετέχουμε στη νέα κινητοποίηση που έχει ανακοινωθεί για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Πανεπιστημίου 37 στην Αθήνα, απευθυνόμενοι και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών που επίσης συνυπογράφει αυτήν την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ζητάμε εδώ και τώρα εξαίρεση όλων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ από την ΚΥΑ και άμεση επαναλειτουργία της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας!