Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Κι όμως το  σύνθημα του Νοέμβρη που γράφτηκε στις πύλες του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο. Μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία,  σηματοδοτεί πως τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες απαιτούν συνεχή και διαρκή αγώνα για να κατακτηθούν και να διατηρηθούν.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες  βλέπουμε καθημερινά τις συνθήκες της ζωής μας να δυσκολεύουν και το εργασιακό περιβάλλον να γίνεται πιο ασφυκτικό. Ο εργαζόμενος λαός συνεχίζει να μαστίζεται από εργασιακή ανασφάλεια, αισχροκέρδεια της αγοράς και των μονοπωλίων, υποτίμηση των σπουδών των φοιτητών και των φοιτητριών και εν γένει απαξίωση και ιδιωτικοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος και  κοινωνική εσωστρέφεια.

Τα τελευταία τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας κόστισαν ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας. Ταυτόχρονα οι μέρες μας γεμίζουν εικόνες φρίκης με την πολεμική σύγκρουση στη Γάζα να κλιμακώνεται, την ίδια στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται.

Συμμετέχουμε  στις  εκδηλώσεις  τιμής  και  μνήμης των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία μαζί με τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους φοιτητικούς συλλόγους.

Σημείο συνάντησης για την Αθήνα, Σταδίου και Χρήστου Λαδά, ώρα 15:30.

ΤΟ  ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ  ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ.