Ο Δήμος Αθηναίων μετά τις αντιδράσεις από τα Σωματεία Μουσικών του Δήμου Αθηναίων και πανελλαδικά σωματεία μουσικών καθώς και τις αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ, αποφάσισε  την αναβολή της συναυλίας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη νίκη, καθώς αρνούμαστε να είμαστε με τον οποιονδήποτε τρόπο συνένοχοι στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Μέχρι στιγμής δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Γάζα και στη δυτική όχθη. Έχουν ισοπεδωθεί νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες, δημόσιες υποδομές και δίκτια και έχει μετατραπεί ένα ολόκληρο κράτος σε ερείπια. Στην γενοκτονία αυτή δεν θα είμαστε συμμέτοχοι. Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή στις προσπάθειες ξεπλύματος των αποτρόπαιων εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος Αθηναίων με τα μουσικά του σύνολα μπορεί να οργανώσει και να προγραμματίσει τις δικές του παραγωγές.

Παράλληλα ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.