Συμμετέχουμε  στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 με κύριο αίτημα την καταπολέμηση της ακρίβειας που κατατρώει τους μισθούς μας και εξαερώνει όποιες αυξήσεις δίνονται. Συνεχίζουμε δυναμικά ύστερα από τη μεγάλη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου που εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στην κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι υποφέρουμε από ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που επηρεάζει τα είδη πρώτης ανάγκης και διαλύει τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας.  Η πλήρης θεσμική ανεπάρκεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού,  η έλλειψη ελέγχων και η πολιτική της Κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει το φαινόμενο που όλοι γνωρίζουμε ως ολιγοπώλιο ή καρτέλ. Το αίσχος των πλειστηριασμών συνεχίζει να ξεσπιτώνει οικογένειες και πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Αποδεδειγμένα ζούμε σε ένα κράτος που δεν προστατεύει τους πολίτες του ακόμα και όταν βρίσκονται έξω από την πόρτα του αστυνομικού τμήματος.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας  και κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τις υπονομεύουν . Να μπει ένα τέλος στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επαναφορά των Δώρων στους Δημόσιους Οργανισμούς, καθορισμό  του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

 

  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Άμεση προστασία των εισοδημάτων και των νοικοκυριών με αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.  Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών που κερδοσκοπούν εις βάρος των εισοδημάτων των εργαζομένων.

 

  • Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και συνέπεια του κράτους απέναντι στον Πολίτη.

 

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για την Αθήνα τόπος συνάντησης, ώρα 11.00, είναι η Πλατεία Κλαυθμώνος.