ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Η φετινή Πρωτομαγιά, όπως και κάθε χρόνο, αποτελεί ημέρα μνήμης για τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους στο Σικάγο το Μάιο του 1886, υπερασπιζόμενοι τα εργατικά τους δικαιώματα, το 8ωρο, τις καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα, με μια αυξανόμενη ανεργία και μια διογκωμένη ακρίβεια και αισχροκέρδεια. Η στέγη έχει πάψει να αποτελεί βασικό δικαίωμα και μοιάζει όλο και περισσότερο με πολυτέλεια, με τα ενοίκια συνεχώς να ανεβαίνουν μαζί με τις τιμές στα βασικά αγαθά, κάνοντας πρακτικά αδύνατο για ένα άτομο να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Η Δικαιοσύνη παραπαίει και η κοινωνική ανασφάλεια των πολιτών ολοένα μεγαλώνει. Τα αντεργατικά νομοσχέδια σφίγγουν το κλοιό γύρω από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Τώρα, όλοι και όλες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες μαζί με τα συνδικάτα, καλούμαστε να τιμήσουμε αυτή τη μέρα και να απεργήσουμε. Απεργούμε και απαιτούμε καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες ζωής και μια ίση κοινωνία. Απαιτούμε την κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων που περιορίζουν τα εργατικά μας δικαιώματα και διεκδικούμε ελεύθερη συνδικαλιστική δράση,  μακριά από κάθε εργοδοτική παρέμβαση.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μαΐου, αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της κοινωνικής φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων, για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, για την επίτευξη ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος διασφαλισμένο από τα δικαιώματα μας, για ένα καλύτερο παρόν και ένα βιώσιμο μέλλον για τη ζωή μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Συμμετέχουμε στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

Για την Αθήνα συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11π.μ.