Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμπαραστέκεται στον μηχανοδηγό και πρόεδρο της Π.Ε.Π.Ε και καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για συνδικαλιστική δίωξη και επαγγελματική εξόντωσή του.
Η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, επιτίθεται στα συνδικάτα και στοχοποιεί ανθρώπους, οι οποίοι αγωνίζονται για το κοινό καλό. Η πράξη αυτή του Υπουργείου δείχνει καθαρά την στοχευμένη κατά πρόσωπο συνδικαλιστική δίωξη και την προσπάθεια εκφοβισμού, διάσπασης και αποπροσανατολισμού των σωματείων των εργαζόμενων, που «ενοχλούν» το Υπουργείο καταδεικνύοντας σε καθημερινή βάση τα δεκάδες προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει ο ελληνικός σιδηρόδρομος.
Καμία όμως στοχευμένη επίθεση δεν μπορεί να αναιρέσει το σημαντικό αγώνα των σωματείων και των εργαζομένων, που χωρίς φόβο αντιμετωπίζουν την ακαταλληλότητα των κυβερνώντων και καταδεικνύουν τα λάθη.
Το Υπουργείο οφείλει να επικεντρωθεί στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων, που πολλάκις τα σωματεία των ανθρώπων στις μεταφορές και δη στο σιδηροδρομικό έργο έχουν επισημάνει ότι εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για όλους, επιβαίνοντες και εργαζόμενους.
Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρότατα θέματα στις υποδομές και στις μεταφορές, τόσο από πλευράς στελέχωσης προσωπικού και εξυπηρέτησης του κοινού, όσο και από πλευράς λειτουργικότητας των μέσων. Η Π.Ε.Π.Ε και τα σωματεία των σιδηροδρομικών, με εξώδικες διαμαρτυρίες τους είχαν αναδείξει έγκαιρα και προειδοποιούσαν, πολύ πριν το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στον σιδηρόδρομο, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων.
Η Ομοσπονδία μας στέκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου συνδικαλιστή που υφίσταται εκφοβισμό, καθώς και κάθε σωματείου που μάχεται για καλύτερες συνθήκες ασφαλούς εργασίας και ποιότητα ζωής.