Καταδικάζουμε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι καταδικαστέα από κάθε άποψη και χωρίς αστερίσκους. Η λογική των κρατών-δορυφόρων έχει επανειλημμένα αιματοκυλήσει τον πλανήτη και πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Οι επεμβάσεις από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στα εσωτερικά άλλων κρατών, έχουν αφανίσει ολόκληρες χώρες κι έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια πρόσφυγες. Τηρουμένων των αναλογιών η χώρα μας έχει υπάρξει θύμα τέτοιων παρεμβάσεων.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, και ενώνουμε τη φωνή μας για άλλη μια φορά ώστε να σταματήσει η θηριωδία. Ο πόλεμος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες δοκιμάζονται αυτές τις μέρες που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στεκόμαστε με σεβασμό και στηρίζουμε τις αντιστάσεις των Ρωσίδων/Ρώσων Πολιτών που αμφισβητούν την κεντρική εκφώνηση της ρωσικής κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή αυτής της αμφισβήτησης έχουν βρεθεί επικεφαλής κρατικών Θέατρων, Δημιουργοί, Καλλιτέχνες, Δημοσιογράφοι που τάσσονται κατά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σηκώνοντας ένα δυσανάλογο βάρος της διαφορετικής άποψης, απέναντι σε έναν ηγέτη διαβόητο για την έλλειψη ανοχής στην κριτική. Είμαστε δίπλα τους. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε την ακύρωση της συνεργασίας του ΥΠΠΟ με τους ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, το λιγότερο άστοχη. Ο Πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους, δεν τους διαχωρίζει.

Ναι στην Ειρήνη, Όχι στον Πόλεμο.

Να μη γίνει ένας ακόμα λαός θυσία στον βωμό των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των μεγάλων δυνάμεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Καμία  εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, καμία στρατιωτική ανάμιξη καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πολεμικές επιχειρήσεις, καμία αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η εμπλοκή της χώρας μας να επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική βοήθεια, την υποδοχή και στήριξη των προσφύγων και την διπλωματική δράση για την επίτευξη μίας σταθερής και βιώσιμης ειρήνης.